Ki ne ismerné az elátkozott herceg történetét, akit csak egy lány igaz szerelme képes megmenteni?


Vörös hajjal az élet nem mindig egyszerű.


November. Márton nap. Egy gyermekistentisztelet.


A Diótörő története elsősorban a balettelőadásokból ismert, de a bábszínházak is szívesen nyúlnak az izgalmas, álmot és ébrenlétet, képzeletet és valóságot összemosó meséhez.


És lám, 3 színésszel is működik! Shakespeare sikeres színpadi műve kicsit másként.


Jeruzsálem a keresztes háborúk idején...


A Magyarországi Német Színház 2004. óta folytatott osztálytermi színház-sorozatának új darabja Homérosz Odüsszeiájának feldolgozása.


Egy kicsit másfajta drogprevenciós előadás.


„By arrangement with Edward Snape for Fiery Angel Limited
John Buchan und Alfred Hitchcock’s
39 lépcsőfok

Színpadra átdolgozta Patrick Barlow, Simon Corble und Nobby Dimon eredeti ötlete alapján

Német Szöveg: Bernd Weitmar

 

A nevem Hannay. Richard Hannay!


Szentivánéj egy úri birtokon.


Éjfélkor, mikor az emberek alszanak, szokatlan dolgok történnek a konyhában...


A huszonnégy éves Veronikának látszólag mindene megvan: csinos, jóképű barátok veszik körül, nagyszerű állása, szerető családja van. Valami azonban hiányzik az életéből. Ezért egy reggel úgy dönt: meghal.


Életében először Tischbein Emilnek fontos misszója van! A szünetben elutazhat nagymamájához és unokatestvéréhez Kalapocskához a nagyvárosba, Berlinbe.


Megkezdődtek Berlin című darabunk próbái. A művet Clemens Bechtel rendezi, aki nem ismeretlen nézőink számára, hiszen 2009-ben a Batyubál című előadást rendezte nálunk nagy sikerrel. Clemens Isabelle Kaiser díszlet-, és jelmeztervezőt kérte fel a közös munkára. Az előadásban újra látható és hallható lesz a színház zenekara, a DBU-Band, akik az Element of Crime című német együttes dalait játsszák.


A városi környezetben felnövekvő gyermekeknek szükséges egy hely, ahol mindezt (fejlesztő inger, mozgás és zenei nevelés) a szülőkkel együtt átélheti. Hol van ma ilyen közösségi tér? Erre a felmerült igényre válaszolt merészen az ezredforduló táján egy belga színház, bebizonyítva, hogy a létezik ilyen hely, ez pedig A színház. Ez a zenés mozgásos foglalkoztató lett a csecsemő szìnház.
Az egész világon futótűzként végigsöprő művészeti felfedezés, végre Szekszárdon is kipróbálható!


,,Székelyföldön kétszer nagyobb az öngyilkosságok aránya, mint egész Romániában. Senki nem tudja, miért. Egyesek a zord időjárással, a hegyvidék ridegségével magyarázzák. Mások azzal, hogy a bicskához gyakran nyúló falusi székelyek számára más az emberi élet értéke. Az ő világukban a Nap hamarabb nyugszik le. Minél hamarabb, annál jobb. Ilyen környezetben játszódik a Bányavirág, és ebben él az egykori bányász, Vajda Iván, aki a bánya bezárása óta reményvesztett munkanélküliként éli mindennapjait, és gondozza beteg édesapját....


Heinrich Hoffman 1845-ben keletkezett műve képes ajándékkönyvnek készült a szerző gyerekei számára. A frankfurti orvos-pszichiáter karácsonyra valami hasznosat és érdekeset keresett, hiába. Nem találta meg azt a nevelő és egyszersmind szórakoztató könyvet, amit gyermekeinek örömmel adott volna. Ezért inkább maga készített egyet.


Peter Shaffer pszichológiai színdarabja mesterien egyesíti egy krimi és egy, az emberi tudatalatti legmélyére tett álomutazást. A pszihiátert, Martin Dysartot felkérik, hogy működjön közre a 6 lovat megvakító, 17 éves istállófiú, Alan Strang ügyében. Hipnózis alatt a fiú részben újra átéli múltjának néhány epizódját, melyek a színpadon láthatóvá válnak fényt derítve a homályosabb részletekre. A néző egyidejűleg a főszereplővel együtt felfedezi a tudatalatti mélységét, ami által ő is Alan Strang ügyének döntőbírájává válik.


Kérem csatolják be biztonsági öveiket és kapcsolják ki mobiltelefonjaikat!