OUT! - Az internet fogságában

Vicky nemrég iskolát váltott Németországban. Új osztályában a szókimondó lány magabiztosan lép fel, ami többször feszültséget szül. Osztálytársai megpróbálják Vicky-t arra kényszeríteni, hogy betagozódjon az osztály hierarchiájába. Ennek következtében elindul egy erőszakból, kiszolgáltatottságból és kirekesztésből álló ördögi kör, mely az új lány helyzetének teljes ellehetetlenüléséhez vezet. Vicky nővére Magyarországon él. Célja, hogy a húgát kisegítse a reménytelen élethelyzetéből, és ehhez születik egy terve.

Az előadás tudatosítani szeretné a diákokban, hogy hogyan és miért indul el a zaklatás folyamata, és hogy az internetnek ebben milyen erős gerjesztő szerepe.

Ezzel a történettel mi jövünk Önökhöz, közvetlenül a tanterembe. A darab 45 perces, amit egy szintén 45 perces színház-pedagógiai feldolgozó foglalkozás követ. Az előadás megrendelhető a következő elérhetőségeken: e-mail: tickets@dbu.hu, tel: 74/316-533, 70/5728744.

További kiegészítő anyagok a témában letölthetők itt:

Vicky nővére: Melissa Hermann

Színház-pedagógiai foglalkozás: Rebekka Bareith

Rendező: Stephan Rumphorst

A bemutatási jogokkal a Theaterverlag Hofmann-Paul (Berlin) rendelkezik.

A darab Magyarországon először kerül bemutatásra

-------------------

A Neue Zeitung-ban német nyelven megjelent interjúnkat a színház igazgatójával, a rendezővel, és a színésznővel itt olvashatják.