Színjátszócsoportunk

Mesék a bőröndből - interaktív mesék

Felkészítő és feldolgozó foglalkozások

Kulisszajárás

 

Színjátszócsoportunk

Hogy gondoskodjunk a színészi utánpótlásról és felkeltsük a gyerekek színház iránti érdeklődését 2007-ben létrehoztunk egy diákszínjátszó csoportot, melynek jelenlegi tagjai 10 és 14 év közötti tanulók. A próbák német nyelven, a DBU próbatermében minden hétfőn 15:00-16.30-ig Fekete Katalin drámapedagógus vezetésével folynak.

Hogy a gyerekek időben megismerjék egymást, és igazi közösséggé váljanak, kérjük az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat minden év szeptemberéig jelezzék.

 

Mesék a bőröndből - intaraktív mesék

A „Mesék a bőröndből” egy, a szokásostól eltérő német óra óvodások és iskolások számára. Mivel ez a korosztály a német nyelvvel még csak ismerkedik, egyes szavak és kifejezések mindkét nyelven elhangzanak. A csodabőrönd finoman festett falapjai díszletként szolgálnak, ami előtt a színészek bábok segítségével életre keltik a mesét. A mesék 20- 45 percesek, így tökéletesen igazodnak a gyerekek koncentrálóképességéhez.

Az előadás időpontja egyéni megállapodás szerint történik.

Repertoár:

Grimm testvérek: Csipkerózsika

Közreműködik: Frank Ildikó

 

 

 

 

Grimm testvérek: Az aranylúd

Közreműködik: Boglári Tamás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grimm testvérek: Piroska és a farkas

Közreműködik: Boglári Tamás

 

 

 

 

 

Felkészítő és feldolgozó foglalkozások

Felkészítő foglalkozások:

Ahhoz, hogy a színházlátogatás a diákok számára maradandó élményt jelentsen, az előadásnak meg kell szólítania őket. Az iskolai tanóra keretében történő előzetes felkészülés és a látottak utólagos feldolgozása elősegíti az új élmény beépülését a már meglévő tudásanyagba. Ezért kínáljuk fel az iskolában történő, az aktuális előadásra vonatkozó felkészítő óra lehetőségét, hogy a színházlátogatás valóban emlékezetes legyen.

A foglalkozást és a hozzá kapcsolódó segédanyagot az Önök javaslatainak, igényeinek figyelembevételével, a középiskolai tananyagra támaszkodva állítjuk össze.

A felkészítő óra időpontja előzetes egyeztetés szerint történik.

Feldolgozó foglalkozások:

Az előadás után beszélgetés a látottakról a színház egyik művészeti munkatársának vezetésével. A diákok csoportos színházlátogatás keretében megvitathatják és elmondhatják véleményüket az előadásról. A kritikai visszhang számunkra is hasznos, hiszen ennek fényében tudjuk repertoárunkat a közönség igényeihez igazítani.

Kérjük, hogy igényüket legalább egy héttel előadás előtt jelezzék!

 

Kulisszajárás

Szeretné megismerni a színház épületét és a benne dolgozók hétköznapjait? Vessen egy pillantást a DBU kulisszái mögé!

Tekintse meg a színpadot, a próbatermet valamint színpadtechnikai berendezéseinket, az öltözőket és fedezze fel gazdag jelmeztárunkat. Munkatársunk vezetésével olyan helyeken járhat, ami a nézők előtt általában rejtve marad, és megismerkedhet a színház működésével.

Kérjük, hogy igényükről legalább egy héttel a kívánt időpont előtt értesítsék a színházat. Próbák és előadások idején a szolgáltatás szünetel. Vezetést minimum 6 fős csoportok részére tudunk biztosítani.