Színjátszócsoportunk

Hogy gondoskodjunk a színészi utánpótlásról és felkeltsük a gyerekek színház iránti érdeklődését 2007-ben az ifa-kulturmenedzser és a DBU létrehoztak egy gyerekszínjátszó csoportot, melynek jelenlegi tagjai 10 és 18 év közötti tanulók. A próbák német nyelven, a DBU próbatermében minden kedden 16:00-18.00-ig Lotz Kata színészünk vezetésével folynak. Drámapedagógiai játékok mellett a gyerekeknek lehetőségük van arra, hogy évadonként egy darabot betanuljanak, és azt a színház színpadán közönség előtt bemutathassák.

Az idei évben a csapat a Kedvesem, szeretlek / Schatz, ich liebe dich című darabot vitték színre nagy sikerrel, a Rakamazon megrendezésre került Kisebbségi Diákszínjátszók Fesztiváljáról a "legjobb férfi főszereplő", "legjobb női mellékszereplő", valamint a "legjobb dramaturgia" díjával térhetett haza a csoport.

Hogy a gyerekek időben megismerjék egymást, és igazi közösséggé váljanak, kérjük az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat minden év szeptemberéig jelezzék.

 

Mesék a bőröndből

A világjáró bábszínház

A „Mesék a bőröndből” egy, a szokásostól eltérő német óra óvodások és iskolások számára. Mivel ez a korosztály a német nyelvvel még csak ismerkedik, egyes szavak és kifejezések mindkét nyelven elhangzanak. A csodabőrönd finoman festett falapjai díszletként szolgálnak, ami előtt a színészek bábok segítségével életre keltik a mesét. A mesék 20- 45 percesek, így tökéletesen igazodnak a gyerekek koncentrálóképességéhez.

Az előadás időpontja egyéni megállapodás szerint történik.

Repertoár:

Grimm testvérek: Csipkerózsika

Közreműködik: Frank Ildikó

 

 

 

 

Grimm testvérek: Az aranylúd

Közreműködik: Boglári Tamás

 

Grimm testvérek: Piroska és a farkas

Közreműködik: Boglári Tamás

 

 

 

 

 

Kulisszajárás

Szeretné megismerni a színház épületét és a benne dolgozók hétköznapjait? Vessen egy pillantást a DBU kulisszái mögé!

Tekintse meg a színpadot, a próbatermet valamint színpadtechnikai berendezéseinket, az öltözőket és fedezze fel gazdag jelmeztárunkat. Munkatársunk vezetésével olyan helyeken járhat, ami a nézők előtt általában rejtve marad, és megismerkedhet a színház működésével.

Kérjük, hogy igényükről legalább egy héttel a kívánt időpont előtt értesítsék a színházat. Próbák és előadások idején a szolgáltatás szünetel. Vezetést minimum 6 fős csoportok részére tudunk biztosítani.

Amit mindig is tudni szerettél volna a színházról...

A színház egyik munkatársa egy iskolai tanóra keretében beszélget a diákokkal a színházi életről és munkáról. Hogyan működik egy színház? Mi a feladata a színházigazgatónak, dramaturgnak, ügyelőnek vagy maszkmesternek? Kérdezz te is bátran!

Jelentkezni lehet előzetes egyeztetés szerint.

Beavató

Ahhoz, hogy a színházlátogatás a diákok számára maradandó élmény jelentsen, az előadásnak meg kell szólítania őket. Az iskolai tanóra keretében történő előzetes felkészülés és a látottak utólagos feldolgozása elősegíti az új élmény beépülését a már meglévő tudásanyagba. Ezért kínáljuk fel az iskolában történő, az aktuális előadásra vonatkozó felkészítő óra lehetőségét, hogy a színházlátogatás valóban emlékezetes legyen.

A foglalkozást és a hozzá kapcsolódó segédanyagot az Önök javaslatainak, igényeinek figyelembevételével, a középiskolai tananyagra támaszkodva állítjuk össze.

A felkészítő óra időpontja előzetes egyeztetés szerint történik.

Előadáselemzés

Az előadás után beszélgetés a látottakról a színház egyik művészeti munkatársának vezetésével. A diákok csoportos színházlátogatás keretében megvitathatják és elmondhatják véleményüket az előadásról. A kritikai visszhang számunkra is hasznos, hiszen ennek fényében tudjuk repertoárunkat a közönség igényeihez igazítani.

Kérjük, hogy igényüket legalább egy héttel előadás előtt jelezzék!