John Buchan & Alfred Hitchcock - 39 lépcsőfok

39 LÉPCSŐFOK

John Buchan & Alfred Hitchcock

Színpadra átdolgozta Patrick Barlow 

Német szöveg: Bernd Weitmar

© 2008, Gustav Kiepenheuer Bühnenvertriebs-GmbH

Játsszák:

Melissa Hermann

Boglári Tamás

Horgász Dezső

Andrzej Jaslikowski

 

Rendező, színpad és jelmez: Johannes Lang                                       

Bemutató: 2016. február 16.

Amikor John Buchan 1915-ben megírta „A 39 lépcsőfok“ című kémregényét, még csak nem is álmodott arról, hogy művét 20 évvel később megfilmesítik. S hogy ezt pont Alfred Hitchock, a világ egyik legbefolyásosabb rendezője, a „borzongás mestere“ fogja megtenni.

Az 1935-ös fekete-fehér filmklasszikus a színpadon a temérdek vicc és a változatos cselekménynek köszönhetően fergeteges show-vá válik, ami egyben kém-thriller és tiszteletadás a filmnek, de mindenekelőtt egy rendkívül vicces színpadi élmény.

Már az első lövéstől kezdve kiderül, mi a lényeg: ügynökök, kalandok és szép nők. A hitchcocki feszültséget és az angol humort ötvöző mű középpontjában két szerelmes áll, akik az elején még nem is tudják, hogy szeretik egymást, de a cselekmény során sok veszélyt legyőznek együtt: sziklahasadékokat, legelőkerítéseket és gyilkossági kísérleteket.

Amikor Patrick Barlow 4 személyes színpadi műve, a „The 39 Steps“  2005-ben bemutatásra került, az író nem is sejtette még, mekkora sikersztorit alkotott, ám a 2008-as broadway-i bemutató óta a világ színpadai elképzelhetetlenek e krimikomédia nélkül. Az író Barlow a 4 színészből hármat számtalan szerepen keresztül hajszol és garantálja, hogy ugyanúgy, mint korábbi darabjaiban, „A Messiás“-ban illetve a „Bizony mondom nektek“-ben, szem nem marad szárazon.

A darabot az Olivier Award-dal díjazták 2006-ban, mint „Best New Comedy“.

Rendezőasszisztens, súgó, ügyelő: Kirsch Veronika

Öltöztető: Palánki Zsuzsanna

Kellék: Horgász-Csáki Dóra

Fény: Imre Tibor

Hang: Antal Viktor

Műszak: Kovács Krisztián

Magyar szöveg: Móra Viktória