Képzeljenek el egy olyan színházlátogatást, amely nem hagyományos módon történik. Ebben a betekintésben nem egy konkrét épületről, annak történetéről és történelmi tényeiről lenne szó, hanem a színház gazdag világáról: mindenről, ami a színházhoz tartozik és arról, ami talán nem olyan egyértelmű, hogy összefüggésben van vele.

A Magyarországi Német Színház új beszélgetéssorozata különböző színházi háttérrel rendelkező európai vendégelőadókat, színházi szakembereket, alkotókat hoz össze. A különböző szakterületek alkotói a közös beszélgetések során feltárják a színházi világ rejtett kincseit.

A következő hónapokban izgalmas és változatos témákból szemezgetünk: a színházpedagógiától kezdve a színházipar fenntarthatósági kérdéséig; irodalom és színház szoros kapcsolatáról egészen a színház szerepéig a mai társadalomkritikai vitákban.

Az online rendezvénnyel mindenki számára egy hozzáférhető és nagyszerű lehetőséget kínálunk, melyen keresztül széles és sokszínű közönséget tudunk megszólítani. Ne feledjék, hogy a részvétel ingyenes! Jegyezzék meg az aktuális időpontot és osszák meg a jó hírt barátaikkal és családtagjaikkal! Töltsünk el együtt egy közös online estet! Engedjék meg, hogy a színház sokszínű világa megérintse Önöket! Kövessék a közösségi média csatornáinkat, hogy értesüljenek minden újdonságról.

Ez a beszélgetéssorozat a ifa (Institut für Auslandsbeziehungen) kultúrmenedzserének, Beatrice Benedeknek, és a Magyarországi Német Színháznak az együttműködésében készül. Az ifa Németország legrégebbi közvetítőszervezete. Világszerte kiáll az emberek és a kultúrák békés és egymást gazdagító együttéléséért. Az ifa kiállítások és konferenciák szervezésével támogatja a különböző művészetek és kultúrák közötti párbeszédet, és a német kultúr- és oktatáspolitika tudáscentrumaként működik. Világszerte vannak kapcsolatai és hisz a hosszú távú, partneralapú együttműködésben.

Szeretettel várjuk Önöket!

A beszélgetések németül folynak.


1. beszélgetés - 2021. február 18., 17:30 (CET): Színházpedagógia, színház és mi: Hogyan alakul az összjáték?
Vendégelőadók: Dr. Kata-Szilvia Bartalis és Rebekka Bareith

2. beszélgetés - 2021. június 3., 17:30 (CET): Milyen a fiatal, feltörekvő művészekkel a munka? Hogyan kísérik, formálják és támogatják őket?
Vendégelőadók: Isolde Cobeț és Dr. Teresa Leonhard

3. beszélgetés - 2021. július 22., 17:30 (CET)
Vendégelőadók: Dr. Szegedi Edit és Balogh Robert
Tolmács: Kellig Katharina